Šiandien siūlome pasigaminti sorų kruopų košę. Puikiai tiks jei netoleruojate glitimo.
Sorų kruopų košė su feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g sorų kruopų
- 20 g feta sūrio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname feta sūriu.
- Viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 18mgNatris: 420mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 84µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 253mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė