Dažnai pritrūkstame idėjų ką pasigaminti pusryčiams. Todėl šaltą žiemos dieną, siūlome jums pasigaminti šį tą naujo: sorų, daržovių bei pievagrybių patiekalą!
Sorų kruopų košė su cukinija ir moliūgu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g pievagrybių
- 70 g moliūgo
- 60 g cukinijos
- 50 g sorų kruopų
- 0,5 a. š. lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Sorų kruopas užsimerkiame iš vakaro.
- Ryte perplauname.
- Užverdame, kelias minutes paverdame. Išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti.
- Ant lydyto sviesto pakepiname moliūgą ir pievagrybius.
- Plonai susipjaustome cukiniją.
- Visas daržoves sudedame į lėkštę.
- Šalia daržovių gražiai sudedame paruoštas sorų kruopas.
- Paskaninti galima mėgstamomis žolelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 30mgKalis: 779mg (39%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 6142µg (768%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 274mg (39%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Ina Švaicnikienė