Greitai paruošiama skani košė. Nuotraukos autorė valgė su morkomis, o kaip Jūs labiausiai mėgstate, gal galite pasidalinti savo idėjomis ir pastebėjimais?
Sorų kruopų košė su cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g sorų kruopų
- ½ a. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą sorų košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 42mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė