Soros organizmui teikia daugiau nepakeičiamų amino rūgščių nei dauguma kitų grūdų, reikalingų naujoms ląstelėms gamintis. Lyginant grūdus, šiose kruopose yra didžiausias kalcio kiekis.
Sorų kruopų košė su avokadu ir Pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g sorų kruopų
- 40 g avokado
- 1 a.š. Pesto padažo, recepte naudojamas su trumais, bet galite naudoti ir paprastą Pesto padažą.
- druskos, virimui
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname Pesto padažu ir šalia tiekiame pjaustytą avokadą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 310kcal (16%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 0.4mgNatris: 91mgKalis: 311mg (16%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 0.4g (2%)Vitaminas A: 159µg (20%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 18mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 192mg (27%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ramunė Švelnienė
Sorų kruopų košę išbandžiau be pesto padažo, o tik su avokadu- labai skanu!
Pabandysiu kitus receptus.
Ačiū!