Šis receptas puikiai tinka ir veganams.
Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Vidutinė | Didelė porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Sorų kruopų | 50 | 75 | 110 |
Ypač tyro alyvuogių aliejaus | 1 a.š. (6 g) | 1 v.š. (100 g) | 1,5 v.š. (18 g) |
Prieskonių mišinio “Persiladas” | Pagal skonį | Pagal skonį | Pagal skonį |
Kcal | 234 | 378 | 557 |
Gaminimo žingsniai:
1. Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą sorų kruopų košę pagardiname ypač tyrų alyvuogių aliejumi ir „Persilado“ prieskoniais.