Sorų kruopoms gardinti galima rinktis įvairiausius produktus. Šį kartą siūlome išmėginti cukinijas ir žaliuosius žirnelius.
Sorų kruopos su cukinija ir žirneliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g sorų kruopų
- 30 g cukinijos
- 30 g žirnelių šaldytų
- druskos pagal skonį
Salotoms
- 150 g burokėlių žalių
- 1 šlakelio aliejaus
- citrinos sulčių pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Kruopas perplauname, kol vanduo tampa skaidrus.
- Soras užverdame ir paliekame brinkti apie 10 min.
- Cukinijas supjaustome šiaudeliais, pašildome keptuvėje.
- Išbrinkusias kruopas sumaišome su cukinija ir atšildytais žirneliais, gardiname druska.
- Salotoms šiaudeliais sutarkuojame burokėlius.
- Sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 330kcal (17%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 163mgKalis: 755mg (38%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 345µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 234µg (117%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite