Sorgų kruopos tinka netoleruojantiems glitimo, turi daug naudingų medžiagų – vitaminų, skaidulų, baltymų, daug polifenolinių junginių.
Sorgo kruopų košė su tahini pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g sorgo kruopų
- 1 a. š. tahini pastos
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Skaniname druska ir tahini pasta.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 199kcal (10%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 7gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 44mgKalis: 198mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 2mg (14%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 183mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė