Sorgų kruopos tinka netoleruojantiems glitimo, turi daug naudingų medžiagų – vitaminų, skaidulų, baltymų, daug polifenolinių junginių.
Sorgo kruopų košė su tahini pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 12 val. 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 199 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g sorgo kruopų
  • 1 a. š. tahini pastos
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Skaniname druska ir tahini pasta.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 199kcal (10%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 7gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 44mgKalis: 198mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 2mg (14%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 183mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!