Sorgų kruopose yra daug įvairių maistinių medžiagų, įskaitant B grupės vitaminus, kurie labai reikalingi metabolizmui, nervų, odos bei plaukų sveikatai palaikyti.
Sorgo kruopos su pomidorais ir agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g sorgo kruopų
- 1 pomidoro
- 1 agurko
- vandens kruopoms mirkinti
- 1 v. š. grietinės
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kruopas mirkome per naktį.
- Paverdame 30 min. (kitaip bus kietos) ir paliekame brinkti.
- Supjaustome agurką ir pomidorą.
- Visus ingredientus įmaišome į kruopas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 73mgKalis: 758mg (38%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1245µg (156%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė