Desertas savaitgaliui – šokoladinis vyniotinis su maskarponės sūriu. Jo pakaks ilgesniam laikui, jei mėgausimės mažais gabalėliais.
Šokoladinis vyniotinis su maskarponės sūriu ir uogomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Pagrindui reikės:
- 4 kiaušinių
- 2 bananų
- 4 v.š. avižinių dribsnių
- 3 v.š. kakavos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. vanilės
- 1/2 a.š. druskos
Įdarui reikės:
- 300 g graikiško jogurto, arba islandiško
- 85 g maskarponės sūrio
- 60 g juodojo šokolado, becukrio
- 30 g mėgstamų uogų
- 1 a.š. vanilės
Paruošimas
Gaminame pagrindą:
- Sudedame visus pagrindo ingredientus ir sutriname trintuvu.
- Klojame blyną į kepimo skardą.
- Kepame apie 10 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Atvėsiname (apie 10 min.).
Gaminame įdarą:
- Šokoladą sutarkuojame ir visus likusius ingredientus sumaišome kartu.
- Įdaru tepame iškepusį, atvėsusį pagrindą. Susukame ritinį.
- Galima aplieti tirpdytu šokoladu. Papuošiame mėgstamomis uogomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 12gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 126mgNatris: 335mgKalis: 379mg (19%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 390µg (49%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 215mg (31%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Aliona Monkevic Andersen