Saldumynais mėgaujamės maksimaliai! valgome be pašalinių trukdžių, desertui skiriame visą savo dėmesį ir renkamės patį pačiausią. Tada pakaks ir mažo gabalėlio – tokio vieno dieviškai skanaus datulių saldainiuko su apelsinų poskoniu!
Šokoladiniai datulių saldainiai su riešutais ir apelsinu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 12 porcijos
Porcijoje 141 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g riešutų ar sėklų (recepte naudota migdolai, kepinti žemės riešutai, saulėgrąžos ir linų sėmenys)
  • 80 g juodojo šokolado (tinka, kuriame yra didesnis kiekis kakavos arba becukris)
  • 1 apelsino sulčių ir nutarkuotos žievelės
  • 12 vnt. datulių, šviežių
  • 1 v.š. kakavos
  • 1 v.š. aviečių džiovintų papuošimui

Paruošimas
 

  • Datules, riešutus ir apelsiną nuplauname prieš gaminimą.
  • Riešutus ir sėklas sumalame kavamale. Galima viską dėti ir į smulkintuvą, tada bus daugiau ką kramtyti, tad kas kaip mėgsta.
  • Datules sumaišome su šviežiai spaustomis apelsino sultimis ir susmulkiname maisto smulkintuvu (bus datulių pasta).
  • Į maltus riešutus ir sėklas beriame kakavą, įdedame tarkuotą apelsino žievelę ir sudedame datulių pastą. Viską pertriname šakute. Masė turi gautis lipni, bet ne per skysta.
  • Formuojame rutuliukus, galima rankas padrėkinti vandeniu, jei labai limpa.
  • Rutuliukus dedame į šaldymo kamerą, kad sutvirtėtų.
  • Garų vonelėje tirpiname šokoladą. Apliejame juo sutvirtėjusius rutuliukus, puošiame ir dar palaikome šaldytuve.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 141kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 3gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 0.2mgNatris: 3mgKalis: 197mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 30µg (4%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 84mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Šaldiklyje, Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Estera
4.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!