Valgant desertus skirkite pasimėgavimui laiko. Valgykite mažais kąsneliais, lėtai, palaukdami, kol saldumynas ištirps burnoje. Juk tik čia jaučiate malonumą. Kuo ilgiau desertas bus burnoje – tuo ilgiau jausite malonumą. Pasidžiaukite kiekvienu kąsneliu.
Sluoksniuotas varškės tortas su mėlynių želė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 16 porcijos
Porcijoje 193 kcal

Ingredientai
  

Pagrindui:

  • 200 g avižų dribsnių pilno grūdo
  • 1 banano
  • 50 g sviesto
  • 1 v.š. kokosų drožlių

Varškės sluoksniui:

  • 400 g varškės
  • 400 g natūralaus jogurto
  • 200 ml grietinėlės 12 % riebumo
  • 50 g agavų sirupo
  • 25 g želatinos
  • vandens želatinai brinkinti

Viršutiniam sluoksniui:

  • 500 ml mėlynių sulčių
  • 15 g želatinos
  • vandens želatinai brinkinti

Paruošimas
 

  • Pagrindui keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame susmulkintus dribsnius ir kelias minutes maišant paskrudiname.
  • Įdedame kokosų drožlių ir dar 1 min. pakepiname.
  • Šią masę sumaišome su sutrintu bananu ir ją sudedame į torto formą. Dedame trumpam į šaldytuvą.
  • Antram sluoksniui varškę, jogurtą, grietinėlę ir sirupą išplakame elektriniu maišytuvu ir į ją supilame išbrinkintą ir vandens vonelėje ištirpintą želatiną
  • Viską išmaišome ir supilame ant pagrindo. Tuomet vėl dedame į šaldytuvą.
  • Viršutiniam sluoksniui išbrinkintą ir vandens vonelėje ištirpintą želatiną sumaišome su kambario temperatūros mėlynių sultimis bei supilame ant jau sustingusio balto sluoksnio. Ir dedame vėl į šaldytuvą kelioms valandoms ar nakčiai

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 193kcal (10%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 28mgNatris: 129mgKalis: 182mg (9%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 329µg (41%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 126mg (18%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Jurgita Bernotiene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!