"Noriu pasidalinti labai patikusiu patiekalu, kurio skonis labai panašus į žuvį keptą tešloje. Valgėme su avokadu, paprikos, agurko juostelėmis, apšlakstytais laimo citrinų sultimis. Sezamų sėklytės ir skoniui ir grožiui. Toks sakyčiau kiniškas patiekalas" – rašo recepto autorė.
Šilkinio tofu suktinukai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Įdarui:
- 100 g šilkinio tofu
- 2 nori lapų
- 2 a. š. gysločių luobelių
- 1 a. š. sojų padažo
- 0,2 g pipirų
Tešlai:
- 60 g kiaušinio 1 vnt
- 25 g spelta miltų pilno grūdo
- 1 a. š. lydyto sviesto
Paruošimas
- Tofu sumaišoma su sojų padažu, pipirais, gysluočių luobelėmis.
- Susukam į jūros dumblių lapus.
- Gautus suktinukus pamirkom vandenyje, kad sudrėktų lapai ir suliptų.
- Kiaušinį plakame kol masė padvigubėja, supilame miltus ir išmaišome.
- Apvoliojame tešloje suktinukus, kepame keptuvėje ant lydyto sviesto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 17gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 234mgNatris: 465mgKalis: 312mg (16%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 820µg (103%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 181mg (26%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audronė Mackevičienė