Primenu, kad silkę naudinga įtraukti į savo racioną, ją valgyti ir šiltuoju sezonu. Silkėse yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, daug aminorūgščių. Jose esančios medžiagos padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse, sustiprina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, omega 3 rūgštys padeda aktyvinti imuninę sistemą.
Silkė su virtomis bulvėmis, cukinijomis ir burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g cukinijos
- 120 g silkės
- 1 bulvės
- 50 g burokėlio, virto
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Bulvę išverdame.
- Smulkiai supjaustome cukiniją, lengvai apkepiname.
- Į lėkštę dedame silkę, keptą cukiniją ir virtą burokėlį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 436kcal (22%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 29gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 83mgNatris: 204mgKalis: 1844mg (92%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 557µg (70%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 16µg (640%)Vitaminas C: 72mg (90%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 126mg (34%)Fosforas: 483mg (69%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Aida Aidutė