Primenu, kad silkę naudinga įtraukti į savo racioną, ją valgyti ir šiltuoju sezonu. Silkėse yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, daug aminorūgščių. Jose esančios medžiagos padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse, sustiprina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, omega 3 rūgštys padeda aktyvinti imuninę sistemą.
Silkė su virtomis bulvėmis, cukinijomis ir burokėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 436 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g cukinijos
  • 120 g silkės
  • 1 bulvės
  • 50 g burokėlio, virto
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Bulvę išverdame.
  • Smulkiai supjaustome cukiniją, lengvai apkepiname.
  • Į lėkštę dedame silkę, keptą cukiniją ir virtą burokėlį.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 436kcal (22%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 29gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 83mgNatris: 204mgKalis: 1844mg (92%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 557µg (70%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 16µg (640%)Vitaminas C: 72mg (90%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 126mg (34%)Fosforas: 483mg (69%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Aida Aidutė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!