Puikus patiekalas, kuris papuoš net ir Jūsų šventinį stalą. Paragaukite ir įvertinkite patys.
Silkė su šviežiu burokėliu ir moliūgu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 396 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g silkės
  • 150 g burokėlių
  • 150 g moliūgo
  • 30 g svogūno mėlyno
  • 8 g krapų
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro

Paruošimas
 

  • Nulupame burokėlius, moliūgą ir svogūnus.
  • Burokėlius ir moliūgą tarkuojame ypač smulkiais šiaudeliais, o svogūną smulkiai supjaustome.
  • Viską sudedame lėkštėje ir pašlakstome aliejumi, bet jis nėra būtinas, nes silkė yra pakankamai riebi žuvis.
  • Silkę supjaustome juostelėmis ir sudedame ant paruoštų daržovių.
  • Ant viršaus pabarstome krapų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 396kcal (20%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 31gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 90mgNatris: 260mgKalis: 1591mg (80%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 13526µg (1691%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 21µg (840%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 220µg (110%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 480mg (69%)Selenas: 56µg (102%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Rita Žitaveckaitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!