Puikus patiekalas, kuris papuoš net ir Jūsų šventinį stalą. Paragaukite ir įvertinkite patys.
Silkė su šviežiu burokėliu ir moliūgu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g silkės
- 150 g burokėlių
- 150 g moliūgo
- 30 g svogūno mėlyno
- 8 g krapų
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
Paruošimas
- Nulupame burokėlius, moliūgą ir svogūnus.
- Burokėlius ir moliūgą tarkuojame ypač smulkiais šiaudeliais, o svogūną smulkiai supjaustome.
- Viską sudedame lėkštėje ir pašlakstome aliejumi, bet jis nėra būtinas, nes silkė yra pakankamai riebi žuvis.
- Silkę supjaustome juostelėmis ir sudedame ant paruoštų daržovių.
- Ant viršaus pabarstome krapų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 396kcal (20%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 31gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 90mgNatris: 260mgKalis: 1591mg (80%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 13526µg (1691%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 21µg (840%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 220µg (110%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 480mg (69%)Selenas: 56µg (102%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Rita Žitaveckaitė