Burokėliai yra puikus liuteino ir zeaksantino šaltinis, kurie naudingi akių sveikatai. Be to, tai yra betaino šaltinis, kuris svarbus serotonino – laimės hormono – gamybai smegenyse.
Silkė su šviežiais burokėliais ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 279 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g silkės, geriausia rinktis Matjes
  • 90 g burokėlių, šviežių
  • 90 g morkų
  • 30 ml apelsinų sulčių, šviežiai spaustų

Paruošimas
 

  • Burokėlius ir morkas sutarkuojame šiaudeliais. Geriausia tai daryti specialia tarka.
  • Burokėlius užpilame apelsinų sultimis ir paliekame bent 20 min. pasimarinuoti. Jie suminkštės ir taps ypatingai skanūs.
  • Silkę supjaustome ir užklojame ant tarkuotų burokėlių ir morkų. 
  • Viską dar pašlakstome šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 279kcal (14%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 24gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 72mgNatris: 241mgKalis: 1036mg (52%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 15240µg (1905%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 16µg (640%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė

4.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!