Silkėse yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, tačiau labiausiai šios žuvys vertinamos dėl jose esančių nepakeičiamų aminorūgščių. Silkėje esančios medžiagos padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse bei širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Be to, silkėje esančios omega-3 rūgštys padeda aktyvinti mūsų imuninę sistemą.
Silkė su batatų lazdelėmis ir burokėlių salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 332 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g silkės filė
  • 1 vnt. saldžiųjų bulvių batatų, vidutinio dydžio
  • 2 vnt. burokėlių mažesnių
  • 80 g baltojo ridiko
  • 2 v.š. natūralaus jogurto
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • šlakelio obuolių acto
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • kalendros pagal skonį
  • kumino pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį

Paruošimas
 

  • Batatus supjaustome juostelėmis.
  • Apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskoniais ir kepame orkaitėje apie 20min.
  • Burokus perpjauname, apšlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje.
  • Iškepusius burokus susmulkiname ir sumaišome su jogurtu ir obuolių actu.
  • Sutarkuojame ridiką.
  • Silkę supjaustome mažais gabalėliais.
  • Paruoštus batatus, burokėlių salotas ir ridikus tiekiame su silke.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 17gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 48mgNatris: 226mgKalis: 1005mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 16156µg (2020%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 10µg (400%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 129mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 114µg (57%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 291mg (42%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Estera
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!