Šis patiekalas pavadintas pagal Pietų Indijos Madraso miestą (dabartinis Čenajaus miestas). Tačiau, kadangi Indijoje karvė yra laikoma šventu gyvūnu, troškinys Indijoje su šios rūšies mėsa nėra gaminamas.Verta paminėti, jog šio troškinio receptas yra labai lankstus naudojamų ingredientų prasme, nes galima vietoje jautienos naudoti kitos rūšies mėsą. Be to, tai yra labai naudingas sveikatai maistas, kupinas daugybe vitaminų.
Šildantis jautienos troškinys ,,Madras“
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 600 g jautienos
- 300 ml vandens
- 100 g svogūnų
- 50 g pomidorų pastos
- 4 a.š. alyvuogių aliejaus
- 10 g imbiero, šviežio
- 2 a.š. kario miltelių
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. prieskonių mėsos sultiniui arba ½ sultinio kubelio
- 2 skiltelių česnako
Paruošimas
- Pirmiausia susmulkiname česnaką, imbierą, supjaustome svogūnus bei įpilame 2 šaukštelius aliejaus ir sumaišome dubenyje.
- Po to, keptuvėje įkaitinę likusius 2 šaukštelius aliejaus 2-3 min. pakepiname jautieną, pjaustytą nedideliais gabalėliais (apie 2 cm dydžio).
- Ant mėsos sudedame kario prieskonius bei anksčiau pasiruoštą smulkintą imbierą su česnaku ir svogūnu. Šiek tiek patroškiname ir baigę šį procesą nupilame troškinyje išsiskyrusį skystį.
- Tuomet viską perkeliame į puodą, supilame pomidorų pastą bei prieskonių mišinį sultiniui.
- Į puodą supilame vandenį ir paruošiame virimui. Troškiname apie 40 minučių (laikas labai priklauso nuo mėsos kokybės).
- Į paruoštą troškinį įpilame citrinos sulčių, viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 73mgNatris: 242mgKalis: 481mg (24%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 179µg (22%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 193mg (28%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 6mg (60%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod