Labai skani tradicinių šaltibarščių alternatyva. Recepto autorė valgė kartu su lupena virtomis bulvėmis.
Šaltibarščiai su špinatais, cukinija, agurku ir be burokėlių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 ml jogurto natūralaus
- 60 g kiaušinio 1 vnt
- 50 g agurko
- 50 ml vandens
- 30 g cukinijos
- 20 g špinatų
- 20 g svogūnų laiškų
- baziliko šviežio, pagal skonį
Paruošimas
- Jogurtą suplakti su špinatais ir vandeniu.
- Agurką, cukiniją, svogūnų laiškus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į plakinį.
- Paruoštą sriubą, pilame į indą, puošiame baziliku, dedame pjaustytą kiaušinį ir valgome. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 167kcal (8%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 228mgNatris: 146mgKalis: 537mg (27%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 2512µg (314%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 147µg (196%)Kalcis: 178mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 276mg (39%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta