Labai skani tradicinių šaltibarščių alternatyva. Recepto autorė valgė kartu su lupena virtomis bulvėmis.
Šaltibarščiai su špinatais, cukinija, agurku ir be burokėlių recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 167 kcal

Ingredientai
  

  • 100 ml jogurto natūralaus
  • 60 g kiaušinio 1 vnt
  • 50 g agurko
  • 50 ml vandens
  • 30 g cukinijos
  • 20 g špinatų
  • 20 g svogūnų laiškų
  • baziliko šviežio, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Jogurtą suplakti su špinatais ir vandeniu.
  • Agurką, cukiniją, svogūnų laiškus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į plakinį.
  • Paruoštą sriubą, pilame į indą, puošiame baziliku, dedame pjaustytą kiaušinį ir valgome. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 167kcal (8%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 228mgNatris: 146mgKalis: 537mg (27%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 2512µg (314%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 147µg (196%)Kalcis: 178mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 276mg (39%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!