Labai greitai paruošiami, šiek tiek kitokie negu tradiciniai šaltibarščiai. Labai skanūs ir greitai paruošiami. Autorė šiuos šaltibarščius valgė su virtomis su lupena bulvėmis.
Šaltibarščiai su špinatais, ridikėliais, putpelių kiaušiniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g kefyro
- 80 g špinatų
- 80 g agurkų šviežių
- 30 g svogūnų laiškų
- 3 vnt putpelių kiaušinių virtų
- 5 g krapų
- 2 g druskos
Paruošimas
- Susmulkintus špinatus dedame į kefyrą.
- Kubeliais supjaustome agurkus.
- Susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus.
- Sumaišome sudėtines dalis.
- Šaltibarščius pagardiname druska.
- Dedame virtus putpelių kiaušinius. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 259mgNatris: 1016mgKalis: 711mg (36%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 8903µg (1113%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas D: 100µg (2000%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 454µg (605%)Kalcis: 452mg (57%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 211µg (106%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 79mg (21%)Fosforas: 128mg (18%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta