Į avižų pieną dedami šviežiai tarkuotas burokėlis, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, kiaušinis, pilamos citrinos sultys. Valgoma su karštomis su lupena išvirtomis bulvėmis.
Šaltibarščiai su avižų pienu bei virtomis bulvėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 ml avižų pieno
- 110 g agurko
- 70 g burokėlio tarkuoto, šviežio
- 45 g kiaušinio
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Į avižų pieną dedame tarkuotą šviežią burokėlį, pjaustytą agurką, svogūnų laiškus, krapus, kietai virtą kiaušinį.
- Skaniname druska, citrinos sultimis.
- Valgome su karštomis virtomis bulvėmis su lupena.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 328kcal (16%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 14gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 167mgNatris: 352mgKalis: 666mg (33%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 38g (152%)Vitaminas A: 1246µg (156%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 167µg (3340%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 641mg (80%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 118µg (59%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 144mg (21%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Ina Šv