Kai šilta – norisi vėsesnių valgių. Šalta sriuba – pats tas: gaivu, turi skysčių, ko mums vasarą tikrai reikia nemažai. Žavi ir tai, kad įprastai jos greitai paruošiamos.
Gaminate tik šaltibarščius? Tikrai yra ir kitokių versijų, pavyzdžiui, ši šalta sriuba iš cukinijų. Netradicinė, nors iš vietoje užaugintų daržovių. Tik riešutai egzotiniai. Bet pabandyti verta. Kiek dažnai valgote sriubą, pagardintą riešutais? Dabar galite pamėginti! Maloniai nustebsite.
Tiesa, įprastai trintų patiekalų nerekomenduoju, dėl greitesnio pasisavinimo ir per mažo sotumo jausmo. Tačiau cukinija kalorijų turi iš ties mažai, taigi bėdos nebus. Riešutų kiekį galite rinktis ir mažesnį. Bet jei valgysite karštą dieną, manau tikrai idealu bus kiekvienam.
Sriubos gaminimo laikas: iki 20 min.
2 sočios porcijos
Šaltos sriubos sudėtinės dalys:
- 80 g anakardžių riešutų, tą dieną jau daugiau riešutų nebevalgykite, o pavakariams pasirinkite morką, ar kokią kitą daržovę.
- 2 didelių jaunų cukinijų
- 2 v.š. šviežios, smulkintos kalendros
- 2 puodelių vandens
- Žiupsnelio jūros druskos
- Neprivaloma: šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Šaltos sriubos gaminimo eiga:
- Sudedame anakardžio riešutus į vandenį ir palaikome 6-8 valandas, kol suminkštės.
- Sudedame į maisto smulkintuvą anakardžio riešutus ir smulkiname, kol pasidarys vientisa masė.
- Nulupame ir supjaustome cukinijas.
- Į smulkintuvą sudedame cukinijas bei kitus ingredientus ir smulkiname, kol pasidarys vientisa masė.
- Supilame sriubą į dubenėlius.
Skanaus!
Sveiki, kiek pamenu is pasisakymu, tai trintos sriubos netinka sioje grupeje… Kaip su tokiais receptais?
Cia idomus receptas,jauciu skanu ir sveika
Ačiū. Tik tokie receptai keliami.