Jeigu kefyrą vartosite reguliariai, pagerinsite leukocitų (baltųjų kraujo kūnelių) darbą, o jie yra atsakingi už stiprų imunitetą.
Šalta kefyro sriuba su ridikėliais ir krapais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 700 ml kefyro
- 100 g ridikėlių
- 50 g krapų
- 30 g svogūnų laiškų, tinka ir meškinis česnakas, česnakų laiškai
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Susmulkiname daržoves ir jas sumaišome su reikiamu kiekiu šalto kefyro.
- Valgome vieną arba su keptomis/virtomis su lupena bulvėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 246kcal (12%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gCholesterolis: 44mgNatris: 241mgKalis: 343mg (17%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 2811µg (351%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 142µg (2840%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 32µg (43%)Kalcis: 519mg (65%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 60µg (30%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 32mg (5%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė