Kefyras – universalus produktas virškinimui sureguliuoti. Šviežias kefyras vidurius laisvina, senas (pastovėjęs ilgiau kaip 3 dienas) – priešingai, kietina. Kefyras pasižymi švelniu šlapimą varančiu poveikiu.
Šalta kefyro sriuba su pomidorais ir svogūnų laiškais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 226 kcal

Ingredientai
  

  • 1 stiklinės kefyro, 3,2% riebumo
  • 1 pomidoro vidutinio dydžio
  • 20 g krapų
  • 20 g svogūnų laiškų
  • 0,5 a.š. saulėgrąžų sėklų
  • 0,5 a.š. moliūgų sėklų
  • 0,5 a.š. kanapių sėklų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu, tada perliejame šaltu.
  • Nulupame odelę ir jį supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Susmulkiname krapus ir svogūnų laiškus.
  • Pakepiname sėklas.
  • Į dubenį dedame susmulkintą pomidorą ir žalumynus, kepintas sėklas, užpilame kefyru, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 226kcal (11%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 30mgNatris: 185mgKalis: 527mg (26%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 3275µg (409%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 96µg (1920%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 375mg (47%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!