Vieni kefyrą mėgsta, kiti jo vengia, ir dėl skonio nesiginčijama. Tačiau nenuginčijama ir kefyro nauda organizmui. Jame gausu reikalingų vitaminų ir mineralų, kefyras pasižymi priešvėžiniu veikimu, yra natūralus antioksidantas, gali padėti mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Šalta kefyro sriuba su agurkais ir migdolais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g kefyro
- 1 vnt. agurko
- 5-6 vnt. migdolų riešutų
- ciberžolės pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Migdolų riešutus užpilame verdančiu vandeniu ir jame palaikome 10-15 minučių, tada nuvalome nuo jų žievelę.
- Nuplautą agurką sutarkuojame stambia trintuve arba supjaustome šiaudeliais.
- Agurkus užpilame kefyru.
- Paskaniname prieskoniais ir išmaišome.
- Ant viršaus pabarstome smulkintais migdolų riešutais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 162kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 25mgNatris: 146mgKalis: 240mg (12%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 524µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 80µg (1600%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 281mg (35%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 48mg (7%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Birute Vitkauskiene