Agurkuose yra 95-97 % vandens, 0,7 % baltymų, 2,5 % cukraus, vitaminų C, B1, B2, P, A, jodo, kalio, kalcio, geležies, fosforo, magnio, cinko, natrio. 
Šalta agurkų sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 392 kcal

Ingredientai
  

  • 700 ml kefyro
  • 6 vnt bulvių
  • 7 vnt agurkų
  • 1 vnt avokado
  • 1 saujos svogūno laiškų
  • 1 saujos krapų
  • 1 a. š. kanapių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 4-5 baziliko lapų
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Gerai nuplautas bulvės išverdame pasūdytame vandenyje, kol bulvės pilnai išvirs.
  • Tada nulupame odelę ir supjaustome.
  • Į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytus agurkus, avokado, svogūno laiškus, krapus, baziliko lapelius ir sutriname iki vientisos masės.
  • Tada įpilame kefyrą ir pagardiname druska, pipirais ir smulkintais česnakais.
  • Įpilame į lėkštę, apšlakstome kanapių aliejumi, apibarstome smulkintais svogūnų laiškais ir krapais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 392kcal (20%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 18mgNatris: 105mgKalis: 1659mg (83%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 592µg (74%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 56µg (1120%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 252mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 114µg (57%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 227mg (32%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto autorė: Virginija K-ienė
3.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!