Šis padažas ypatingai paskanina keptą skumbrę, bei puikiai tinka ir su kitų rūšių žuvimi. Pabandykite ir Jūs.
Salsa verde padažas prie žuvies
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g petražolių kapotų
- 100 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 4 ančiuvių sūdytų arba keičiame druska pagal skonį
- 3 v. š. kaparėlių
- 3 v. š. citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- 1 žiupsneliai pipirų
Paruošimas
- Viska, išskyrus aliejų, sutrinti smulkintuvu (blenderiu).
- Supilti aliejų, pagardinti pipirais ir dar truputį spustelėti smulkintuvą, tačiau ne per ilgai, nes alyvuogių aliejus apkarsta trinamas! Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 333kcal (17%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 3gRiebalai: 34gSočiosios riebalų rūgštys: 5gNatris: 677mgKalis: 390mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 5616µg (702%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 97mg (121%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 1116µg (1488%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 39mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Sabina Šatė.