Labai skanios ir greitai paruošiamos salotos, tinka valgyti vienas arba prie antro patiekalo. Nesunkiai pavyks net jei virtuvėje sukatės dar neseniai.
Salotos: žalias burokėlis, morka, kaliaropė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g burokėlių
- 100 g morkų
- 70 g kaliaropės
- 5 v. š. citrinos sulčių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojamas šviežias burokėlis, morka ir apšlakstoma citrinos sultimis, užbarstoma druskos ir pipirų.
- Palikti parai šaldytuve.
- Prieš valgant dar sutarkuojama kaliaropė ir gardinama alyvuogių aliejumi. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 202mgKalis: 992mg (50%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 16706µg (2088%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 93mg (116%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 147µg (74%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 119mg (17%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
Nuostabus receptas