Salotų su žiediniu kopūstu (kalafioru) sudėtinės dalys 2 porcijos:
200 g žiedinio kopūsto
100 g morkų
100 g pomidorų
60 g garžgraistės (rukolos)
3 g petražolių
3 g krapų
5 g (1 a.š.) sėmenų aliejaus ar ypaš tyro alyvuogių aliejaus ar keli v.š. natūralaus jogurto
2 g druskos
Salotų gaminimo žingsniai:
1. Susmulkiname žiedinį kopūstą, pomidorus, rukolą, petražoles, krapus, sutarkuojame morkas. 2.Suberiame susmulkintus produktus į dubenį ir užpilame šlakelį linų sėmenų aliejaus, pagardiname druska. Viską gerai išmaišome.
Skanaus
Maistinės medžiagos:
Baltymai 8
Riebalai 7
Angliavandeniai 27
Kcal – 188
Maisiau su jogurtu, gavosi gaivios, traskios ir sultingos salotos. Tikrai vertos demesio. 5 balai .