Grybai– abejingų nepaliekanti miško gėrybė: vieni juos mėgsta, kiti – nė negali paragauti. Grybuose yra vario, magnio, vitamino D, B grupės vitaminų, B9 (folio rūgštis), seleno, baltymų, organizmą stiprinančių, uždegimus mažinančių medžiagų.
Salotos su virtomis voveraitėmis ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 4 min.
Iš viso 9 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 156 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g voveraičių, virtų
  • 70 g salotų mėgstamų
  • 70 g špinatų
  • 60 g burokėlių lapų
  • 30 g mėlynojo svogūno
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • krapų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visas žalumynus susmulkiname.
  • Sumaišome su virtomis voveraitėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 156kcal (8%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 6gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 248mgKalis: 1439mg (72%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 11098µg (1387%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 600µg (800%)Kalcis: 182mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 181µg (91%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 119mg (32%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė
3 1 vote
Patiko? Įvertinkite!