Griežčiai – lyg kopūsto ir ropės hibridas. Stora odelė būna geltonos, geltonai žalsvos arba gelsvai violetinės spalvos, o minkštimas geltonas. Saldoko skonio, puikiai malšina alkį, nors turi tik 28 kcal/100 g.
Salotos su griežčiu, morkomis ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g griežčio
- 50 g morkų
- 50 g cukinijos
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves sutarkuojame šiaudeliais.
- Viską pagardiname aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais ir sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 103kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 89mgKalis: 602mg (30%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 8456µg (1057%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 39mg (49%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 68mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 90mg (13%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė