Burokėliai – vienas iš geriausių liuteino ir zeaksantino šaltinių, kurie ypač naudingi akių sveikatai. Taip pat jie didina raumenų jėgą ir ištvermę – aktualu sportuojantiems.
Salotos su fetos sūriu ir burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 burokėlių
- 30 g fetos sūrio
- 0,5 saujos riešutų
- 2 v. š. balzaminio acto
- 1 v. š. sezamo aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsn. rozmarinų
- 1 žiupsn. čiobrelių
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. pipirų
- gražgarsčių pagal skonį
Paruošimas
- Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
- Pagardiname sezamo aliejumi, rozmarinu, čiobreliu, česnaku druska ir pipirais.
- Pašauname burokėlius į orkaitę 15 minučių. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Baigiant kepti apšlakstome balzaminiu actu ir dar kelias minutes kepame.
- Ant sausos keptuvės paskrudiname riešutus.
- Burokėlius patiekiame su gražgarstėmis, trupintu fetos sūriu, skrudintais riešutais ir dar šiek tiek balzaminio acto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 553kcal (28%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 16gRiebalai: 29gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 27mgNatris: 787mgKalis: 1899mg (95%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 41g (164%)Vitaminas A: 809µg (101%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 300mg (38%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 596µg (298%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 173mg (46%)Fosforas: 392mg (56%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta