Perskaitę mano patarimus sužinosite:
– kaip sriubą padaryti sotesne
– kaip gaminti, kad būtų išsaugota daugiau vitamino C ir kitų antioksidantų
– ką būtinai į sriubą reikia įdėti, kad gerai pasisavintų visos vertingos medžiagos
Planavau puošti braškėmis, bet man ir taip gražu, tad jas pasilikau užkandžiui.
Salotos kita forma arba šalta pomidorų sriuba gaspačio recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 90 kcal

Ingredientai
  

  • 650 g pomidorų
  • 250 g paprikų raudonų (1 paprika), galite jas keisti agurkais, bet su jomis – sočiau ir saldžiau
  • 250 g agurkų (3 trumpavaisiai)
  • 200 ml vandens
  • ¼ svogūno vidutinio (nebūtinas, kas nemėgsta – nededa)
  • 1 v.š. druskos
  • 1 v.š. vyno acto ar obuolių acto/citrinos arba svarainių sulčių
  • 10 g petražolių (galima trinti kartu arba pabarstyti ant viršaus)
  • 10 g krapų (galima trinti kartu arba pabarstyti ant viršaus)
  • 1 skiltelės česnako mažos

Vienos porcijos serviravimui, tad dauginkite iš porcijų kiekio, reikės:

  • 3 lapelių baziliko papuošimui (nebūtina)
  • 15 ml alyvuogių aliejaus (1 v.š.) kokybiško ypač tyro – būtina sudedamoji dalis! Tai –gerieji riebalai, polifenoliai, didesnis sotumo jausmas ir geresnis pomidorų pasisavinimas

Paruošimas
 

  • Nuplauname daržoves ir iš paprikos išimame sėklas. ¼ kiekio visų daržovių (agurko, pomidoro ir paprikos) atidedame ir jas supjaustome smulkiais kubeliais.
  • Jei jūsų trintuvas silpnokas, tada blanširuokite pomidorus ir nuimkite odelę. Aš to nedarau, nes trinu kokteiline, kuri viską puikiai susmulkina ir su odelėmis, taip pat ir žalumynus. Juos galima trinti net su koteliais. Taip išlieka daugiau skaidulų, kurios praverčia mūsų žarnynui ir talijai – sotumo jausmas didesnis.
  • Kitas daržoves supjaustome stambiai ir, kartu su vandeniu, svogūnu, česnaku, petražolėmis, krapais, druska ir actu, sutriname iki vienalytės masės. Dėl didesnio sotumo jausmo netryniau iki sulčių pavidalo, nes mažiau sutrynus – ilgiau sotumas išlieka.
  • Supilstome į lėkštes ir smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves įmaišome į sriubą, kad būtų ką kramtyti. Bus ir sočiau.
  • Papuošiame baziliku ir pašlakstome aliejumi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 90kcal (5%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 1772mgKalis: 649mg (32%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2424µg (303%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 131µg (175%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 57µg (29%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 88mg (13%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!