Topinambų salotos, kurios yra labai gaivios ir skanios. Išmėginkite ir tai taps vienomis mėgstamiausių Jūsų salotų.
Salotos iš topinambų, morkų, pomidorų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g topinambų bulvinių saulėgrąžų
- 60 g morkų
- 60 g pomidorų
- 1 v. š. salotų sėklų mišinio
- 2 a. š. linų sėmenų aliejaus
- 0,2 g citrinpipirių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Šiaudeliais pjaustome topinambus.
- Į tą patį indą, kuriame yra topinambai, pjaustome ir morkas.
- Prie topinambų ir morkų dedame pjaustytus pomidorus.
- Paruoštas daržoves gardiname salotų sėklų mišiniu (moliūgo sėklos, saulėgražos, pinijos), citrinpipiriais, druska, linų sėmenų aliejumi. Šios salotos valgytos su varškės sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 385kcal (19%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 13gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 232mgKalis: 2591mg (130%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 33g (132%)Vitaminas A: 10548µg (1319%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 8mg (57%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 137mg (37%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija