Paprastos salotos, kurios puikiai tiks prie pagrindinio patiekalo, o jeigu pagardinsite graikiniais riešutais, ar pakepintų sėklų miksu – tai taip taps lengva vakariene ar pietumis.
Saliero šaknies salotos su ridikėliais ir meškiniu česnaku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g saliero šaknies
- 100 g ridikėlių
- 15 g meškinio česnako
- 0,5 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos pagalskonį
- pipirų pagalskonį
- šlakelio citrinos sulčių
Paruošimas
- Saliero šaknį nulupame ir supjaustome plonais šiaudeliais.
- Ridikėlius taip pat supjaustome plonais šiaudeliais.
- Susmulkiname meškinį česnaką ir sumaišome su supjaustytais ridikėliais bei saliero šaknimi.
- Į paruoštas daržoves dedame prieskonius, citrinos sultis bei alyvuogių aliejų.
- Viską gerai išmaišome ir paliekame apie 30 minučių skoniams susidraugauti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 142kcal (7%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 5gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 280mgKalis: 905mg (45%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 10µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 39mg (49%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 85µg (113%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 43µg (22%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 274mg (39%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė