Salierų šakniavaisiai dažniausiai tarkuojami ir naudojami įvairioms salotoms, tinka ir troškinti, virti ar kepti. Salierai netgi gali pakeisti bulves sriubose bei daržovių troškiniuose, taip pat salieras skanus ir keptas.
Saliero gumbo traškučiai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.76 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 232 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kietojo sūrio
  • 1 saliero gumbo
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 a. š. prieskonių mėgstamų

Paruošimas
 

  • Supjaustome plonai nuluptą saliero gumbą.
  • Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstome alyvuogių aliejumi, įvairių prieskonių mišiniu bei spaustu česnaku.
  • Viską gerai išmaišome rankomis ir pabarstome kietuoju sūriu.
  • Paruoštus traškučius dedame į orkaite, kuri įkaitinta iki 200 laipsnių, nustatome funkcija viršus – apačia.
  • Kepame 10 min., nustatome griliaus funkciją ir dar pakepame kokias 5 min.
  • Išimame ir skanaujame. Tikrų tikriausi traškučiai. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 232kcal (12%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 8gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 26mgNatris: 221mgKalis: 72mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 285µg (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 183mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 8mg (2%)Fosforas: 123mg (18%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
4 6 votes
Patiko? Įvertinkite!