
Pietūs, galimybė pasikrauti energijos, šis patiekalas puikiai tam tinka. O kaip Jūs ruošiate saldžias bulves? Pasidalinkite komentaruose.
Saldi bulvė (batatas) ir grūdėta varškė iš mitybos plano
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g saldžių bulvių batatų, 2 vnt
- 150 g grūdėtos varškės
- česnako pagal skonį
- petražolių pagal skonį
- kario pagal skonį
- druskos pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Bulvės keptos orkaitėje, svarbu neperkepti.
- Iškepus, šiek tiek išskaptuojame bulvės vidurį.
- Nuo grūdėtos varškės nupilame grietinėlę.
- Varškę sumaišome su česnaku, petražolėmis, kariu, druska ir čili pipirais, arba mėgstamais prieskoniais.
- Paruošta varške įdarome iškepusias bulves. Valgome su norimomis salotomis. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 392kcal (20%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 21gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 13gCholesterolis: 80mgNatris: 559mgKalis: 409mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 14443µg (1805%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 36mg (45%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 566mg (71%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 57mg (8%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė