Patiekalas, kurį kepsit ir kepsit! Tobulai skanu su salotomis. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ir šventinį stalą papuoštų 😍.
Saldaus varškės sūrio rutuliukai su špinatais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 175 g sūrio saldaus pieno
- 15 g avižų sėlenų
- 5 g lydyto sviesto arba kitų riebalų skirtų kepimui
- 2 saujos špinatų
- 1 žiupsn. druskos
- svogūno pagal skonį
- česnako pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir pakepiname svogūnus, česnakus ir špinatus, paskaniname su druska.
- Smulkia tarka sutarkuojame sūrį, į jį įmaišome kepintus produktus.
- Beriame avižų sėlenas, formuojame rutuliukus ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min., kol gražiai apskrunda. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 16gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 13gCholesterolis: 65mgNatris: 405mgKalis: 251mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2502µg (313%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 98µg (131%)Kalcis: 449mg (56%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 59µg (30%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė