Šie ryžiai ypač vertingi savo baltymų, angliavandenių, ląstelienos, vitaminų (ypač B grupės) bei mineralinių medžiagų sudėtimi. 
Rudųjų ryžių košė su kukurūzais ir avokadu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 305 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g rudųjų ryžių
  • 40 g kukurūzų
  • 30 g avokado
  • kalendros, maltos, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Paruoštąkošę gardiname kukurūzais, avokadu ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 46mgKalis: 414mg (21%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 419µg (52%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 207mg (30%)Selenas: 0.2µgCinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Giedre Renėvė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!