Rudieji ryžiai geriau už plikytus. Parduotuvėje nepatyrusiems juos lengva supainioti, nes ir tie, ir tie nėra balti. Tik nešlifuotų ryžių paviršius neblizgus ir nelygus, pilkšvo atspalvio. Spėlioti nereikia – viskas būna ant pakuotės parašyta.
Rudųjų ryžių košė su avokadu ir mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g rudųjų ryžių
- 50 g avokado
- 1 a.š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname avokadu ir mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 7gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 6mgKalis: 443mg (22%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 73µg (9%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 184mg (26%)Selenas: 0.2µgCinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene