Rudieji ryžiai geriau už plikytus. Parduotuvėje nepatyrusiems juos lengva supainioti, nes ir tie, ir tie nėra balti. Tik nešlifuotų ryžių paviršius neblizgus ir nelygus, pilkšvo atspalvio. Spėlioti nereikia – viskas būna ant pakuotės parašyta.
Rudųjų ryžių košė su avokadu ir mielių dribsniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 10 min.
Iš viso 1 day 10 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 305 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g rudųjų ryžių
  • 50 g avokado
  • 1 a.š. mielių dribsnių

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Paruoštą košę gardiname avokadu ir mielių dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 7gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 6mgKalis: 443mg (22%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 73µg (9%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 184mg (26%)Selenas: 0.2µgCinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!