Atrodo nieko ypatingo, bet iš tiesų labai skanu! Rašo recepto autorė. Jei pritrūkote sveikų patiekalų idėjų – šis patiekalas Jums kaip tik. Išbandę nenusivilsite, be to, puikiai jausitės šiuos lęšius skanavę pietums ar vakarienei.
Rudieji lęšiai su morka, mėlynuoju svogūnu ir pievagrybiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g lęšių rudųjų
- 70 g pievagrybių
- 50 g morkos
- 30 g svogūno mėlyno
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kario pagal skonį
- prieskoninių žolelių pagal skonį
Paruošimas
- Paruošti ruduosius lęšius pagal taisykles.
- Morką ir mėlynąjį svogūną susmulkinti.
- Pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
- Viską šiek tiek pakepinti, tačiau turi likti trašku.
- Dėti prieskonius: druską, pipirus, karį, žoleles.
- Berti lęšius į daržoves, viską sumaišyti. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 289kcal (14%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 21gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 44mgKalis: 929mg (46%)Skaidulos: 24g (69%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4259µg (532%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 373µg (187%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 377mg (54%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Renata Sprainaitienė
Išbandžiau. Labai skanu. Greitai ir paprastai paruošiama.