Atrodo nieko ypatingo, bet iš tiesų labai skanu! Rašo recepto autorė. Jei pritrūkote sveikų patiekalų idėjų – šis patiekalas Jums kaip tik. Išbandę nenusivilsite, be to, puikiai jausitės šiuos lęšius skanavę pietums ar vakarienei.
Rudieji lęšiai su morka, mėlynuoju svogūnu ir pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 289 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g lęšių rudųjų
  • 70 g pievagrybių
  • 50 g morkos
  • 30 g svogūno mėlyno
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • kario pagal skonį
  • prieskoninių žolelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Paruošti ruduosius lęšius pagal taisykles.
  • Morką ir mėlynąjį svogūną susmulkinti.
  • Pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
  • Viską šiek tiek pakepinti, tačiau turi likti trašku.
  • Dėti prieskonius: druską, pipirus, karį, žoleles.
  • Berti lęšius į daržoves, viską sumaišyti. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 289kcal (14%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 21gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 44mgKalis: 929mg (46%)Skaidulos: 24g (69%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4259µg (532%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 373µg (187%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 377mg (54%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Renata Sprainaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!