Lęšiuose gausu lėtai pasisavinamų angliavandenių, kurie suteikia mums sotumo jausmą ir energiją. Be to, juose yra baltymų, kurie organizme atlieka statybinės medžiagos funkciją.
Rudieji lęšiai ir pievagrybiai kokosų kremo padaže recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 378 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pievagrybių
  • 150 g rudųjų lęšių (konservuotų ar virtų)
  • 1,5 v.š. kokosų kremo
  • 30 g svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Svogūną su česnaku susmulkiname, pakepiname ant lydyto sviesto.
  • Sudedame grybus, kelias minutes pakepame, tada dedame lęšius, druską, pipirus ir kokosų kremą.
  • Pakaitiname, kol sutirštėja.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 21gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 118mgKalis: 1314mg (66%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 263µg (33%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 317µg (159%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 482mg (69%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Enrika Valikonienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!