Skaniausia būtent su šitos rūšies moliūgu, bet galima ir su kitokiu. Paragaukite.
Risoto su kvapniuoju (muskusiniu) moliūgu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 45 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 304 kcal

Ingredientai
  

  • 160 g kvapniojo moliūgo (muskusinio)
  • 2-3 skiltelių česnako
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus tyro
  • 5 g šalavijo
  • lauro lapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Risotto sudėtinės dalys:

  • 700 ml vištienos sultinio arba daržovių
  • 300 g rudųjų ryžių
  • 120 g svogūno
  • 1 v. š. kietojo sūrio tarkuoto, “Džiugo”
  • 1 v. š. sviesto (nebūtinai)
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Moliūgą nulupame ir supjaustome kvadratėliais maždaug 2 cm skersmens.
  • Apšlakstome aliejumi, įdedame česnako skiltelių, šalavijo lapelių, lauro lapų, druskos, pipirų.
  • Viską sudedame į skardą ir kepame įkaitusioje orkaitėje apie 45 min. 180°C, kol suminkštės.

Per tą laiką, kol kepa moliūgas, darome risoto:

  • Į keptuvę įpilame porą šaukštų aliejaus ir pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Kai jis taps permatomu, sudedame trintą ar smulkiai supjaustytą česnaką, vos vos apkepame, kad pakviptų.
  • Tada suberiame ryžius ir trumpai kartu su daržovėmis apkepiname. Ryžiai turi tapti lengvai peršviečiami.
  • Dalimis pilame karštą sultinį ir maišome, vis palaukiant, kol sultinys susigers į ryžius. Tai trunka 15-20 min. Ryžiai turėtų pasidaryti stangrūs, ne per kieti, bet ir nepervirti.
  • Įdedame šaukštą sviesto ir saujelę tarkuoto sūrio (pagal skonį).
  • Uždengiame risoto su dangčiu ir paliekame trumpam ant išjungtos viryklės.
  • Ištraukiame iš orkaitės moliūgą, išmetame lauk česnako skilteles bei lauro lapus ir įmaišome jį į risoto.
  • Dedame į lėkštes, pasibarstome dar sūrio, jei norisi, ir maltų baltų pipirų ant viršaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 555mgKalis: 429mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2823µg (353%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 208mg (30%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto autorė: Kristina, receptas adaptuotas pagal “Beatos virtuvė”
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!