Kai norisi risoto, o baltiems ryžiams sakom ne, ne, ne – tai imame ieškoti alternatyvų. Galima naudoti rudus ar raudonus ryžius. O galime įkvėpimo pagauti visai kitą patiekalą pagaminti. Skaniam a la risoto patiekalui tinka perlinės kruopos, miežiniai perliukai, bet šį kartą naudojome lukštentas spindulines pupuoles. Naudojant jas – tokiu patiekalu galite mėgautis ir vakare.
Risoto iš lukštentų spindulinių pupuolių ir grybų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g spindulinių pupuolių lukštentų
- 10 g baravykų džiovintų
- 2 skiltelių česnako
- 5 g šitaki grybų
- 5 g pievagrybių
- 0,5 a. š. lydyto sviesto
- špinatų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- rozmarinų pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
- kietojo sūrio pagal skonį
Paruošimas
- Džiovintus baravykus užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Vanduo, kuriame mirko grybai bus naudojami risoto virimui, todėl neišpilame.
- Į puodą su lydytu sviestu dedame: spaustą česnaką, rozmariną, čiobrelius, grybus ir lengvai patroškiname.
- Į tą patį puodą sudedame mirkytas spindulines pupuoles, užpilame vandeniu, kuriame mirko baravykai.
- Viską verdame apie 2 minutes ant silpnos ugnies, kol pupuolės suminkštėja.
- Sudedame špinatus ir viską gerai išmaišome bei paliekame brinkti apie porą minučių.
- Pagardiname druska, pipirais ir kietuoju sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 22gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 28mgNatris: 268mgKalis: 915mg (46%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 3133µg (392%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 150µg (200%)Kalcis: 274mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 433µg (217%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 143mg (38%)Fosforas: 334mg (48%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė