Valgomoji rietmenė turi daug mangano ir vario, yra biotino, pantoteno rūgšties, cinko, molibdeno šaltinis. Manganas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, kaulų būklę ir jungiamojo audinio formavimąsi.
Rietmenių kruopų košė su riešutų kremu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g rietmenių kruopų
- 2 a.š. riešutų kremo
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname riešutų kremu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 326kcal (16%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 10gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 4mgKalis: 211mg (11%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 0.4g (2%)Vitaminas A: 0.1µgVitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 65µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 250mg (36%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė