Gaminant košę, svarbu teisingai išvirti košę, tik nepervirti, ir turėti šiek tiek fantazijos, kuo pagardinti. Košė turi būti kramtoma, o ne gliti ir tąsi. Būtent dėl to „kramtymo“ ir jaučiamės ilgą laiką sotūs
Rietmenių kruopų košė su morkomis ir porais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g rietmenių kruopų
- 60 g morkų
- 30 g poro
- 3 g lydyto sviesto kepimui
- petražolių pagal skonį
- saulėgrąžų daigų pagal skonį
- baziliko daigų pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame2-3 minutes ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Ant lydyto sviesto pakepiname tarkuotą morką ir smulkintą porą.
- Paruoštą košę tiekiame su keptomis daržovėmis ir žalumynais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 297kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 8mgNatris: 51mgKalis: 374mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 10713µg (1339%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 204mg (29%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė St. Lau