Norint iškepti skanius ir sveikus blynus, labai svarbu pasirinkti tinkamus riebalus. Kepimui rekomenduoju naudoti nerafinuotą kokosų aliejų arba lydytą sviestą.
Rietmenės kruopų blyneliai su uogomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Blynai, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 464 kcal

Ingredientai
  

  • 5 v.š. kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 50 g mėlynių ar kitų norimų uogų
  • 4 v.š. rietmenių kruopų
  • 2 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 5 g kokosų aliejaus kepimui

Paruošimas
 

  • Kruopas perplauname ir užmerkiame nakčiai.
  • Ryte dar kartą perplauname kruopas ir nupilame vandenį.
  • Dubenyje sumaišome kruopas, miltus, kiaušinį, kefyrą, kepimo miltelius, uogas ir paliekame tešlą 5-10 min. pastovėti.
  • Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame blynelius.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 464kcal (23%)Angliavandeniai: 66gBaltymai: 17gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 173mgNatris: 317mgKalis: 215mg (11%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 416µg (52%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 30µg (600%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 242mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 306mg (44%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pusryčiams
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!