Norint iškepti skanius ir sveikus blynus, labai svarbu pasirinkti tinkamus riebalus. Kepimui rekomenduoju naudoti nerafinuotą kokosų aliejų arba lydytą sviestą.
Rietmenės kruopų blyneliai su uogomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 5 v.š. kefyro
- 1 kiaušinio
- 50 g mėlynių ar kitų norimų uogų
- 4 v.š. rietmenių kruopų
- 2 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 5 g kokosų aliejaus kepimui
Paruošimas
- Kruopas perplauname ir užmerkiame nakčiai.
- Ryte dar kartą perplauname kruopas ir nupilame vandenį.
- Dubenyje sumaišome kruopas, miltus, kiaušinį, kefyrą, kepimo miltelius, uogas ir paliekame tešlą 5-10 min. pastovėti.
- Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame blynelius.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 464kcal (23%)Angliavandeniai: 66gBaltymai: 17gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 173mgNatris: 317mgKalis: 215mg (11%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 416µg (52%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 30µg (600%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 242mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 306mg (44%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė