Migdolai– neabejotinai karališki riešutai, dėl gausybės svarbių maistinių medžiagų gali būti laikomais vienais vertingiausių. Šių riešutų miltai – tai puikus, maistingas, sveikas ir įvairius patiekalus dar labiau pagardinantis įprastų kvietinių miltų pakaitalas.
Riešutų pyragas be glitimo su kakaviniu kremu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Padui:
- 100 g migdolų miltų
- 30 g lazdyno riešutų
- 1 v.š. agavų sirupo
Kremui:
- 1 avokado, gerai prinokusio
- 2 v.š. kakavos
- 0,5 v.š. agavų sirupo
- kokoso drožlių, papuošimui
Paruošimas
- Padui skirtus produktus sumaišome, dedame į formą,paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti.
- Kremui skirtus produktus sutriname trintuvu.
- Gautą masę pilame ant sustingusio pado, užberiame kokoso ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 8gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gNatris: 5mgKalis: 336mg (17%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 75µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 52µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 67mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Irvyda Tamošiūnienė