Riešutai yra naudingas maisto ir energijos šaltinis. Daugelis jų vartojami maistui gaminti, valgomi žali, daiginti arba lengvai pakepinti, kaip užkandžius ir spaudžiami aliejui.
Riešutų kremo triufeliai su lazdyno riešutais ir šokoladu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 20 porcijos
Porcijoje 140 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g riešutų kremo
  • 150 g juodojo šokolado
  • 4 v.š. klevų sirupo
  • 4 v.š. migdolų miltų
  • 90 g lazdyno riešutų
  • 3 v.š. kakavos

Paruošimas
 

  • Riešutų kremą sumaišome su klevų sirupu, maltais migdolais ir kakavos milteliais kol gausis vientisą masę.
  • Rankomis suformuojame rutuliukus į vidų įdėdami po vieną lazdyno riešutą. Likusius lazdyno riešutus smulkiai sukapojame ir juose apvoliojame rutuliukus.
  • Karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą.
  • Naudodami dvi šakutes apvoliojame rutuliukus šokolade ir paliekame ant kepimo popieriaus sustingti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 140kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 0.2mgNatris: 3mgKalis: 161mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.3mgVitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke
3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!