Rauginti kopūstai laikomi vienais geriausiu natūralių vitaminų šaltinių žiemos laikotarpiu. Rauginamose daržovėse padvigubėja B grupės vitaminų, ypatingai B6 ir B12. Be to, natūraliai raugintose daržovėse gausu lengvai pasisavinamo vitamino C, daugiausia – skystyje.
Raugintų kopūstų sriuba su pupelėmis ir baravykais bei griežčio salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 260 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g raugintų kopūstų
  • 40 g pupelių, apvirtų
  • 40 g baravykų
  • 30 g poro
  • 20 g morkų
  • 20 g pastarnoko
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • čili miltelių, pagal skonį

Salotoms

  • 120 g griežčio
  • 120 g cukinijos
  • 1 v.š. graikiško jogurto
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sriubai skirtas daržoves susmulkiname ir apkepiname ant lydyto sviesto
  • Kopūstus trumpai paverdame, kartu dedame pupeles, keptas daržoves, pomidorų pastą, prieskonius ir pakaitiname dar keletą minučių.
  • Salotoms šiaudeliais sutarkuojame griežtį ir cukiniją, sumaišome su graikišku jogurtu ir druska.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 260kcal (13%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 12gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 14mgNatris: 922mgKalis: 1540mg (77%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 4376µg (547%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 81mg (101%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 178mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 176µg (88%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 107mg (29%)Fosforas: 295mg (42%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Agota Sidlauskiene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!