Kopūstai yra vienas svarbiausių vitamino C šaltinių, ypač žiemos ir pavasario mėnesiais. Nuo šio vitamino kiekio organizme tiesiogiai priklauso mūsų nuotaika, aktyvumas, darbingumas, proto šviesumas ir imunitetas. Kopūstai vitamino C kiekį išsaugo nepakitusį iki 8 mėnesių, kuo negali pasigirti jokia kita daržovė.
Raugintų daržovių salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 183 kcal

Ingredientai
  

  • 1 raudonojo kopūsto
  • 1 žiedinio kopūsto
  • 50 g šparaginių pupelių
  • 3 pomidorų
  • 1 brokolio
  • 1 paprikos
  • 2-3 česnakų
  • 2 v.š. druskos arba pagal poreikį, priklausomai nuo vandens kiekio, 1 v. š. druskos reikia 0,5 litro vandens.

Paruošimas
 

  • Daržoves nuplauname.
  • Kopūstus pjaustome stambiomis pusmėnulinėmis riekelėmis, žiedinį kopūstą ir brokolį išskirstome žiedynais. Jei naudojame žalius pomidorus, jų nepjaustome. 
  • Česnakų galvutes išskirstome į skilteles, nulupame, bet nesmulkiname
  • Daržoves su česnakų skiltelėmis susluoksniuojame į didelį indą (arba kibirą), užpilame druskos tirpalu (1 v. š. druskos – 0,5 litro verdančio vandens ir šiek tiek atvėsiname), kad daržoves apsemtų.
  • Prispaudžiame lėkštutę sunkiu stiklainiu, kad daržovės būtų apsemtos skysčio.
  • Laikome kambario temperatūroje 3 paras, kartais pamaišant, sujudinant.
  • Po 3 parų nuimame stiklainį, uždengiame dangčiu ir perkeliame į šaldytuvą.

Pastaba

Jau kitą dieną po perkėlimo į šaldytuvą galima valgyti. O kuo ilgiau daržovės stovi, tuo skanesnės tampa.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 183kcal (9%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 12gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 3645mgKalis: 1727mg (86%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 4990µg (624%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 377mg (471%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 270µg (360%)Kalcis: 215mg (27%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 251µg (126%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 104mg (28%)Fosforas: 265mg (38%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!